Müller textiles Slovakia Humenné dosiahol vlani obrat 328 miliónov Sk

19.03.2008 Humenné

Humenné 19. marca (TASR) - Obrat spoločnosti s ručením obmedzeným Müller textiles Slovakia v Humennom dosiahol vlani 328 miliónov Sk, čo je oproti predchádzajúcemu roku nárast o 178 miliónov Sk.
\"Rapídny rast obratu dosiahla spoločnosť zvýšením kapacít a rastom dopytu po produkcii, \" uviedol dnes pre TASR konateľ spoločnosti a výkonný riaditeľ Ján Tomko. Dodal, že mesačná produkcia spoločnosti predstavuje vyše 100 000 štvorcových metrov (m2) trojdimenziálnych technických textílií, ktoré sa využívajú v automobilovom a nábytkárskom priemysle. Takmer 100 % spomínanej produkcie spoločnosti putuje hlavne do krajín západnej Európy, ale aj do USA a Ázie.
Müller textiles Slovakia, s. r. o. , Humenné, plánuje na základe projektu, ktorý odobrila vláda SR a poskytla spoločnosti bližšie nešpecifikované daňové úľavy, rozšíriť výrobu a vytvoriť nové pracovné miesta. Počet zamestnancov spoločnosti by sa po realizácii zámeru mal zvýšiť zo súčasných 59 na 138. Ďalších 12 ľudí zamestnáva firma na dohodu. \"Obrat spoločnosti by sa tak mal zdvojnásobiť, \" doplnil Tomko.
Zámerom spoločnosti, ktorá sídli v prenajatých priestoroch v humenskom priemyselnom parku Guttmanovo, je postaviť novú výrobnú halu. Spoločnosť, ktorej majiteľom je nemecká firma Müller textiles GMBH, vznikla v auguste 2004. Dosiaľ investovala do technológií vyše 110 miliónov Sk. So situáciou v spomínanej spoločnosti a jej plánmi sa dnes po rokovaní vlády SR, ktoré sa uskutočnilo v Humennom, oboznámil premiér Róbert Fico.
 

Vyberte región